Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


12 évvel ezelőtt a Kilenc-farkú Rókadémon (Kyuubi) tartotta rettegésben Konohat (Rejtett Levél Falu). A démon olyan erős volt,hogy farkának egyetlen suhintásával hegyeket tudott eltüntetni vagy szökőárt előidézni. A szörny rengeteg embert mészárolt le, amíg Namikaze Minato Negyedik Hokagenak, saját életét feláldozva, sikerült elzárnia őt újszülött fia Uzumaki Naruto testébe.

 

A Negyedik Hokagét hősként ünnepelték a Kjuubi elzárásáért. Ő azt szerette volna, hogy Naruto is ugyanebben a megtiszteltetésben nőjön fel, mint a kilenc farkú „tárolója”. Az emberek azonban magát a démont látták a fiúban, ezért féltek tőle és kiközösítették.

 

A Harmadik Hokage (A Negyedik Hokage halála után ismét ő lett a Hokage) megtiltotta a falu lakóinak, hogy beszéljenek arról, amit tudnak. Még a saját gyerekeiknek sem mondhatták el a 12 évvel ezelőtt történteket, de szüleik Naruto felé tanusított viselkedésükből az ifjabbak is elkezdtek ellenségesen viselkedni a fiúval. Naruto így barátok, család és elismerés nélkül nőtt fel. Nem erőltethette azt, hogy az emberek barátkozzannak vele, így más módon igyekezett magára vonni a figyelmet. Ezt csínytevésekkel, bajkeveréssel próbálta elérni. Ez megváltozott, amikor hivatalosan is nindzsa lett. Ezt a többszörös árnyékklón technika (Kage Bunsin no jutsu) alkalmazásával érte el, amikor megmentette mesterét, Umino Irukat az áruló nindzsa Mizuki karmaiból. A kaland során két dologra ébredt rá Naruto: az egyik, hogy a kilenc farkú rókadémon benne lakozik; a másik pedig, hogy voltak akik törődtek vele (Iruka és a Harmadik Hokage). Naruto nindzsává (geninné) válása indítja el az események folyamát.

 

A történet folyamán megismerhetjük Narutot és barátait. Nyomon követhetjük személyiségük, valamint nindzsa-képességeik fejlődését, életük alakulását amelyet egymásra tett hatásuk és múltjuk egyaránt befolyásol. Naruto két társra, és egyben barátra talál Haruno Sakura és Uchiha Sasuke személyében, akikkel egy három fős csapatot alkotnak a tapasztalt mester (jounin) Hatake Kakashi vezetése alatt. Kalandjaik során megismerik a környező falvakat és azok lakosait, egyre szorosabb szálak fűzik őket egymáshoz és nem utolsó sorban új képességekre tesznek szert. Az idő múlásával Naruto egyre közelebb kerül ahhoz, hogy álma teljesüljön: ő legyen a Hokage Konoha falvában.

 

 

 

A Naruto-ban lényeges szerepet játszik a személyiségek fejlődése, amely befolyásolja a cselekmény alakulását. Elsősorban a 7-es számú csapat tagjaira, Narutora, Sakurára és Sasukéra fekteti a hangsúlyt, de ugyanúgy megfigyelhetőek a változások Kakashi, Jiraiya, Tsunade, valamint a más csapatokban lévő, illetve más falvakban élők viselkedésében. Mellettük természetesen negatív szereplőket is megismerhetünk, úgy mint Zabuza Momotchi, a kirigakure-i (Rejtett Köd-falubeli) elveszett nindzsa és társa, Haku. Később a Chunin vizsgák során megismerhetjük Orochimarut, aki egy S-osztályba tartozó keresett bűnöző nindzsa Konohából. A történet folyamán feltűnik az Akatsuki nevű társaság, akiknek egyik célja a Narutoban lakó Kilencfarkú Rókadémon (Kyuubi) megszerzése.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naruto a Rejtőzködő Levél Faluban (Konoha) született, Uzumaki Kusina és Namikaze Minato gyermekeként. Újszülött korában a falut megtámadta a kilencfarkú démon róka. A teljes pusztítást megelőzendő Naruto apja, aki ekkor a Hokage címet töltötte be, bezárta a démont újszülött fiának testébe.

 


A haldokló Negyedik Hokage utolsó kívánságát, mely szerint Narutot hősként kell kezelniük, semmibe véve a falu lakossága utálattal tekintett Narutora, mert a benne lakozó démonnal azonosították. Ezt látva a tudatlan falusi gyerekek is ellenségesen viselkedtek Narutoval. Tizenkét éves koráig nem tudott semmit arról, hogy mi van a testébe zárva és ezért nem is értette, hogy miért viselkedik vele majdnem mindenki ellenségesen.
Kezdetben Naruto,mint magányos
bajkeverő mutatkozik be. Egyedül él egy kis lakásban, valószínűleg évek óta. Annak ellenére, hogy Narutot mindeki kivülállóként kezelte, egyik oktatója Umino Iruka a pártfogásába vette, amikor tizenkét éves volt. Iruka szülei a rókadémon elleni harcban estek el, ennek ellenére nem Narutot tekintette a haláluk okozójának, hanem csatlakozott hozzá mint barát, mert tudta, hogy milyen egyedül lenni szülők nélkül. Narutot mélyen érintette Iruka kedvessége és bizalma, olyan lett neki, mintha az apja lenne nem pedig csak az oktatója.