Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sharingan

 

A sharingan egy speciális szem képesség ami csak az Uchiha clánban látható. Ez egy fejlődő jellemvonás ami az ember szemében pupillájában van. Azt mondják hogy a Sharingan a Byakuganból alakult ki és teljesen ki van zárva hogy más is használja  a Hyuga klán tagjain kívül. Érzelmi, elmebeli és fizikai szempontból a Byakugan sokkal kiválóbb mint az utódja. A sharingannak három pontja van. Ez pont illik hozzá mivelhogy a sharingan nem csak keresztülnézésre használlják hanem a 3 jutsu fajta a ninjutsu a genjutsu meg a taijutsut tudják lemásolni.

 

A sharingannak chakra kell az aktiválásához, de mégse ninjutsu. Nem kell hozzá semmilyen kézjel. A használónak csak chakrát kell fókuszálnia a szemére és a sharingan megjelenik. De hogy hatásosan lehessen használni ezért más eltérő jutsukkal kell használni. Hatástalan egymagában. Ezért van az hogy a sharingan csak az uchiha clánon belül fejlődött ki mert ők mindegyikféle harci technikát mesterire fejlesztettek.

 

A sharingan fő képessége a jutsuk utánzása. Le tudja másolni az összes ninjutsut, genjutsut és taijutsut. De le is tudja másolni valakinek a mozdulatait alaposan tanulmányozva azokat. Minél többször használja a sharingant valaki annál több jutsut tud lemásolni. Hogyha használják a sharingant folyamatosan akkor annál több jutsut tud lemásolni akár a használója ellenére. Ha meglát egy jutsut akkor előjön és úgy viselkedik mint egy védekező rendszer. Bár a sharingan technika másoló képessége magas de nem garantálja hogy teljesen mesterire fejleszthetik a jutsut. Nagyon nehéz és extrémen magas jutsuk másolása gyakorlást igényel. De persze a sharingan felgyorsítja a folyamatot. Először is lemásolják a kézjeleket majd megtalálják az ehhez szükséges chakrát. Hogyha ez egy mozdulat aminek nincsenek kézjelei akkor csak annyit kell tenniük hogy a megfelelő mennyiségű chakrát a megfelelő helyre összpontosítják. Hogyha ez egy taijutsu technikai akkor semmi probléma nincs vele. Csak annyi a teendőjük hogy emlékeznek a mozdulatra amit lemásoltak és azt gyakorolják. A másik képességük az hogy átlátnak az illúziókon. Példáúl ha sok a másolat vagy az árnymás akkor a sharingan használó csak lángoló chakra labdákat lát. Ez azért van hogy el tudják dönteni melyik az igazi és melyik nem.

 

A másik sharingan képesség az a „jövőbe látás”. Ezzel be tudják csapni az ellenfelet és azt a látszatot keltik hogy ők látnokok. De ez csak egy illúzió Különböző mozdulatok szükségesek ehhez. Először is azt a látszatot kelti egy hipnotikus genjutsuval hogy tud az ellenfél agyában olvasni. Hogy ezek működjenek szemkontaktus szükséges. A sharingan használók mereven néznek az ellenfél szemébe miközben lemásolják a mozdulataikat. A legfontosabb abban hogy valaki ezt megcsinálja az hogy teremtsen szemkontaktust.

 

 

 

 

A sharingan nagyon sok chakrát használ fel. Viszont ez csak akkor jelentkezik ha a sharingan használója nem az uchiha clánba tartozik. Amiért nincs meg nekik a megfelelő vér hogy használják, ezért nem tudják olyan hatásosan használni és sokkal hamarabb kifáradnak mint az uchiha clán tagjai. Például Kakashi mindig elfárad amikor használja a sharinganját. Viszont sem Itachi sem pedig Sasuke nem érzi ezt. Mind a ketten tagjai az Uchiha clánnak és ők ezáltal egyenes ágon örökölték a sharingant. A vér nagyon sok szerepet játszik a sharingan, chakra használatában. Hogyha megvan hozzá a megfelelő véred akkor nem leszel fáradt egykönnyen. Hogyha nincs meg hozzá a megfelelő vér akkor óvatosan kell használni.

 

A sharingannak nagyon sok hátránya is van mint a sebesség. Legtöbb esetben a sharingan nem látja a sebességet mert általában a gyorsasság nem chakrán alapszik. Sokkal nehezebb a sharingan használóinak az hogy sebességet lássanak. Ezért teszi ez a taijutsut a legveszélyesebb ellenfelévé. Ennek következtében a sharingan használója nehezebben látja amikor az ellenfele neki ront. A másik gyengesége az hogy nem tud vérvonal képességeket másolni. Ez nem az övék hogy lemásolják. Alapjában véve a fizikális harc a legveszéjesebb a sharingan számára. Nem csak kiszámíthatatlan de megállíthatatlan is a sharingan használó számára. Bár gonoszul erős a ninjutsu és a genjutsu lemásolásában.

 


 

Mangekyou Sharingan, Tsukuyomi. Az Uchihák végső genjusuja. Eddig ezt még csak Itachi használta. Ennek a hatása az , hogy idegi és szellemi összeomlást okoz.Először is Itachi az ellenfél szemébe néz. Majd kiválaszt egy kínzási módszert vagy egy múltbéli eseményt amivel az embert a legjobban sértheti meg. Itachi képes azt a látszatot kelteni hogy nagyon sok idő eltelik abban a pillanatban. Például amikor Itachi kínozta Kakashit akkor azt az érzést leltette benne hogy katanokkal(kardféle) szurkálta a testét. Itachi eközben azt a látszatot keltette hogy 72 órán keresztül (3napon át) kínozta. Itachi azzal a múltbéli emlékkel kínozta Sasukét amikor meghaltak a szülei. De ez csak 24 óráig tartott. Ez a genjutsu nagyon sok fájdalmat okoz egy jó ideig. Ez a jutsu Itachira is veszélyes lehet. Nem úgy látszik hogy olyan sokszor tudná használni mert akár fatális is lehet.